Memur kaç ay ücretli izin alabilir?
İzin türü İzin süresi 1 yıl izin Performansa bağlıdır; 1 yıl için 20 gün, 10 yıldan fazla hizmeti olanlar için 30 gün. 2 SAĞLIK İZNİ (Şua izni) 30 gün 3 MAZERET İZNİ (Doğum izni) 16 hafta (doğumdan önce sekiz hafta + doğumdan sonra sekiz hafta) 4 MAZERET İZNİ (Evlat edinme) 8 hafta 23 satır daha
1 ay ücretsiz izin olur mu?
Ücretsiz izin en fazla 3 ay süreyle verilir. Bu durum bazen çalışan tarafından bazen de işveren tarafından belirlenebilir. Durumun detaylarına göre hesaplamalar yapılabilir ve uygun ilerleme sağlanabilir.
Ücretsiz izin hangi hallerde verilir?
Kanundan kaynaklanan durumlar; örnek olarak çalışanın evlenmesi, yakınının ölümü, seyahat izni, mazeretli izin ve doğum izni verilebilir. İkinci seçenek ise tarafların anlaşması halinde ücretsiz izindir. Tarafların isteğiyle gerçekleşen ücretsiz izin için kanunda bir hüküm bulunmamaktadır.
Memur mazeret izni hangi durumlarda kullanılır?
Evlilik, doğum ve ölüm gibi durumlar mazeret kapsamına girer. Bu izinler genellikle belirli bir süreyle sınırlıdır. Ancak bu süreler kurumdan kuruma değişir. Bu izin, memurun görevini etkilemeden görev durumlarında kullanabileceği bir haktır.
Devlet memuru en az kaç gün ücretsiz izin alabilir?
Madde 108(E) hükmü şöyledir: ‘(E) Bir memur, yıllık izne esas süreler içinde beş yıl hizmeti tamamlamışsa, isteği üzerine kendisine bir yıla kadar ücretsiz izin verilebilir.’ Hizmet süresi içinde en fazla iki defa görevlendirilebilir.
1 yılda kaç gün mazeret izni alabilir?
Çalışanlara verilecek izin süreleri ise şu şekildedir: Bir yıldan beş yıla kadar çalışmış olanlara 14 günden az, beş yıldan on beş yıla kadar çalışmış olanlara 20 günden az, on beş yıl ve daha fazla çalışmış olanlara ise 26 günden az izin verilemez.
Memurlar ücretsiz izne nasıl ayrılır?
Ücretsiz izin alma; İlgili personel ücretsiz izin talebini birimine iletir. Ücretsiz izin talebi ilgili birim tarafından İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı’na iletilir. İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı talebi onay için Rektörlüğe sunar.
Ücretsiz izin alan memur istediği zaman dönebilir mi?
– Ücretsiz iznin bitiminden önce göreve dönmek isteyen memur, izin aldığı kuruma (kurum, birim, merci) yazılı talepte bulunmak zorundadır. – Talepte izinden dönüş nedeninin gösterilmesi zorunlu olmamakla birlikte, memur isterse gerekçeyi de gösterebilir.
Ücretsiz izne çıkan memurun sigortası yatar mı?
3- 5510 sayılı Kanunun 45 inci maddesi gereğince Personel Kanunlarına göre ücretsiz izin kullanan kamu görevlilerinin GSS primleri kurumlarınca ödenir. 4- GSS primleri kurumlarınca ödenen kamu görevlilerinin tedavi giderleri Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından karşılanır.
Memur ücretsiz izinde çalışırsa ne olur?
4- Ücretsiz izinde bulunan memurların ücretli bir işte çalışmaları halinde bir kıdem kademesi kadar ceza almaları gerektiği ve aynı cezanın tekrar verilmeyeceği ve bu durumda memuriyetten çıkarılma sonucunu doğuracağı anlaşılmaktadır.
Ücretsiz izin talebi kabul edilmek zorunda mı?
İş Kanunu’nun 22. maddesine göre; “İşveren, ücretsiz izin teklifini, hukuki sonuçlarını da açıklayarak işçiye yazılı olarak sunmak ve işçinin de bu ücretsiz izin teklifini 6 iş günü içinde yazılı olarak kabul etmesi zorunludur.” İşçinin bu ücretsiz izin teklifini kabul etme zorunluluğu yoktur.
Memur ücretsiz izin yıllık izni etkiler mi?
Ücretsiz izin süresi bir hizmet yılı olarak sayılır mı? Ücretsiz izin alıp aynı takvim yılında işe dönen bir memurun o yıla ait iznini kullanmasını engelleyen bir kural yoktur.
Devlet memurlarının izin hakları nelerdir?
Madde 102-113’e göre: Devlet memurlarına yıllık izin, mazeret izni, hastalık izni, doğum izni, aile izni, ölüm izni, askerlik izni, evlilik izni, çocukluk hastalığı izni, öğrenim izni gibi çeşitli izinler verilebilir ve izin, idari izin ve izin izinleri verilebilir.
Memur hastaneye giderken izin alır mı?
Memurun, sağlık kurum ve kuruluşlarına başvurması ve hastalığı bakımından muayene edilmesi veya muayene sonrası muayene ve tahlillerin yapılması süresince izinli sayılması, bu iznin muayene süresi, tetkik ve tahlil süresiyle sınırlı olması gerekir.
Memur izninde cumartesi ve pazar sayılır mı?
Memurlar izinlerini kullanırken, iznin başlangıcında ve sonundaki hafta sonları izinlerine sayılmayacak, izin sırasındaki resmi tatiller (23 Nisan, 1 Mayıs, 15 Temmuz) ise yıllık izinlerine sayılacaktır. Çalışanlar için olduğu gibi, memurlar için de izin “iş günü” olarak düzenlenmelidir.
Ücretli izin kaç ay?
Bu kanun maddesine göre çalışanlar, işyerinde çalışmaya başladıkları günden itibaren deneme süresi de dahil olmak üzere en az bir yıl süreyle ücretli yıllık izin hakkına sahiptir. Bu haktan personel vazgeçemez.
6 ay çalışanın izin hakkı var mı?
Çalışanlar 6 ay yıllık izin hakkına sahip değildir. 11 ay çalışmış bir çalışanın yıllık izin hakkı, 12 aylık asgari süreyi karşılaması halinde 14 gün izin hakkına sahiptir.
Memur 30 gün izni hakkı ne zaman hak eder?
Maddede, “Memurların yıllık izin süresi, bir yıldan on yıla kadar (on yıl dahil) olanlara yirmi gün, on yıldan fazla olanlara otuz gündür.” denilmektedir.
Memur 1 yıl içinde kaç gün heyet raporu alabilir?
Bir hekimin bir takvim yılı içinde görevlilere sunacağı toplam rapor sayısı kırk günü geçemez. Bu süreyi aşan hastalık raporları Sağlık Bakanlığı tarafından düzenlenir.