ISBN ücreti ne kadar?
HAYIR. ISBN ücretsizdir.
ISBN aldıktan sonra ne yapılır?
Geçerli bir sertifikanız yoksa, ISBN başvurusunda bulunamazsınız. Sertifikanızı aldıktan sonra Yayıncılık Standartları ve Derleme Bilgi Sistemine kaydolmalı ve Yeni Yayıncı Başvurusu göndermelisiniz.
ISBN neden alınır?
ISBN’nin Avantajları: Ayrıca bibliyografik belgelerin yazışmalarını ve taranmasını hızlandırır. Dahili kütüphane siparişini, satın alma ve ödünç almayı, kütüphaneler arası ödünç vermeleri ve paylaşılan katalogların oluşturulmasını kolaylaştırır.
ISBN zorunlu mu?
Ülkemizde ISBN edinimi zorunlu değildir. Ancak ISBN’si olmayan bir yayının dağıtım ağına girmesi mümkün değildir. Türkiye’de ISBN tahsis işlemleri Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ücretsiz olarak sağlanmaktadır.
Kitap basım maliyeti ne kadar?
Kitap basım ücretiSayfa aralığıEtiket fiyatı500 adet33–48 sayfa62₺7.000₺49–64 sayfa72₺8.000₺65–80 sayfa82₺9.000₺81–96 sayfa92₺10.
Kütüphaneler kime bağlıdır?
Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü – T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı
Kitabın basım yılı nasıl öğrenilir?
Kitabın içini inceleyin: Telif hakkı sayfasında veya kitabın önsözünde yayın yılı hakkında bilgi bulunabilir.
Kitap için ISBN numarası nasıl alınır?
ISBN almak için ne yapmam gerekiyor? Eserlerini kendi kendine yayınlamak isteyen yazarlar, Yayın Standartları ve Koleksiyon Bilgi Sistemi’ne giriş yaparak ve “Yeni Yayıncı Başvurusu”na tıklayarak yayıncı kayıtlarını tamamlamalıdır. Bu işlemden sonra, “ISBN Başvuru Formu”nu doğru ve eksiksiz bir şekilde doldurarak ISBN başvurusunda bulunabilirsiniz.
Yayınevi başvurusu nasıl yapılır?
Yetkili başvuru için; “Yayıncı İşlemleri” menüsünde “Yayıncı için Yetkili Başvuru”ya tıklayın; Şirket yayıncısının herhangi bir ISBN veya ISSN’sini girerek yetkili başvuru belgesini oluşturmanız gerekmektedir. Sistemde otomatik olarak oluşturulan yetkili başvuru belgesini masaüstünüze kaydetmeyi unutmayın.
ISBN nereden sorgulanır?
Web sitesine (www..tr) giderek ISBN bölümüne ulaşabilirsiniz.
ISBN açılımı nedir?
Uluslararası Standart Kitap Numaraları (ISBN) 10 veya 13 basamak uzunluğundadır. ISBN X harfiyle bitiyorsa, o harfi de eklemelisiniz.
ISBN 978 ne demek?
Ülkemiz için bu sayı 978’dir. Bir örnek, bir ISBN numarasının şu şekilde yapılandırıldığını göstermektedir: 978 – 975 – 461 – 504 – 3. Rakamların ayrı ayrı grupları şu anlama gelir: İlk üç rakamın grubu (978) ülkemizin alan kodudur. İkinci bloktaki rakam grubu, kitabın yazıldığı dili belirtir.
Kitap basım izni nasıl alınır?
Kitap basımı izni Yayıncılar Federasyonu’ndan alınır. Yayıncı ile yazar arasındaki resmi sözleşme imzalandıktan sonra yayıncı belgeleri Yayıncılar Federasyonu’na gönderir. Belgelerin doğruluğu kontrol edildikten sonra kitabınız damgalanır.
ISBN Türkiye’de ne zaman başladı?
Ülkemizde ISBN uygulaması 1987 yılında başlamış olup, Uluslararası ISBN Ajansı’nın üyesi olan ISBN Türkiye Ajansı, ülkemizde bu alanda tek yetkili kuruluştur.
Kitap dağıtım şirketleri nasıl çalışır?
Yazardan Direkt, yayınladığı kitabın yayın bilgilerini ve tanıtım duyurularını, işbirliği yaptığı dağıtım şirketi aracılığıyla kitapçılara ve dağıtım kanallarına göndermekte, kitapçılara da aldıkları siparişler doğrultusunda tedarik sağlanmaktadır.
ISBN sorgulama nasıl yapılır?
SİSTEME GİRİŞ .tr adresindeki “ISBN-ISSN (Yayın Standartları ve Derleme Bilgi Sistemi)”ne tıklayarak giriş yapabilirsiniz. Sistem kullanıcıyı e-devlet sayfasına yönlendirecektir: “E-devlet ile giriş” butonuna tıklayın: Sisteme ilk kez giriş yaptığınızda “E-posta” ve “Cep telefonu numarası” bilgilerinizi girmeniz gerekmektedir.
ISBN 10 ne demek?
Uluslararası Standart Kitap Numaraları (ISBN) 10 veya 13 haneden oluşur.
ISBN 978 ne demek?
Ülkemiz için bu 978 oldu. Buna göre bir örnek verirsek, bir ISBN numarasının şu şekilde oluştuğunu görürüz: 978 – 975 – 461 – 504 – 3. Buradaki sayı gruplarının anlamı şudur: İlk üç sayıdan oluşan grup (978) ülkemizin kodudur. İkinci gruptaki sayı grubu ise kitabın yazıldığı dili belirtir.
ISBN numarası nerelerde kullanılır?
ISBN – Uluslararası Standart Kitap Numarası / Uluslararası Standart Kitap Numarası, dünya çapındaki tüm yayınlar için kullanılan benzersiz bir tanımlayıcıdır. Her yayını diğerlerinden ayıran ve tanımlayan ISBN kodu, yayınların üretim, dağıtım ve satış süreçlerini yönetmek için önemli bir araçtır.